torsdag 28 juli 2011

Havresyltgrottor

Jag fick mej ett litet bak-ryck när resten av familjen vilade middag.
Jag hittade ett recept som verkade gott, så det gav jag mej på.

Havresyltgrottor ca 30 st
175 gram smör
1 3/4 dl socker
4 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl jordgubbssylt (i detta fallet, hemmagjord)

Rör smör och socker poröst, gärna med matberedare.
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Tillsätt mjölblandningen i smörblandningen, och blanda till en deg.
Forma degen till små bollar, och lägg i små formar.
Gör hål i kakorna, och lägg i lite sylt i varje.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter i 200 grader.





Kakorna blev goda, men lite torra, och otroligt fula.
Men utseendet spelar väl ingen roll, huvudsaken är att insidan är god, eller?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar